Teknoloji Gunlugu

Cross vCenter Migration

Projelerimizde zaman zaman farklı ortamlardan yapılması gereken taşıma işleriyle karşılaşabiliyoruz. Farklı lokasyon ya da vCenter‘lar arası taşıma işlemleri resmi VMware özellikleri içerisinde de yer almakta.

Ancak aşağıdaki bağlantıdan görülebileceği üzere gerek lisans gereksinimleri gerek entegrasyon adımlarının çokluğu sebebiyle çoğumuzun gözü korkmakta.

https://kb.vmware.com/s/article/2106952

Bir çoğunuz VMware Flings diye bir portalın olduğunu ve burada VMware Profesyonellerinin ihtiyaçlara yönelik resmi olmayan çözümler geliştirdiğini biliyorsunuzdur.

Yine bir proje ihtiyacı akabinde aşağıdaki araca rastladım ve Cross vCenter Taşıma işlemlerini inanılmaz kolaylaştırdığını farkettim.

https://labs.vmware.com/flings/cross-vcenter-workload-migration-utility

Uygulamanın çalışabilmesi için JAVA gerekli, ister sunucuda ister kişisel bilgisayarınızda çalıştırıp taşıma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz, fakat !

Uygulama basit bir OVA template ile sanallaştırma ortamına yüklenebilse, hiç bir linux bilgisi gerektirmeden otomatik olarak açılıp browser üzerinden kullanılabilse nasıl olurdu?

İyi olurdu dediğinizi duyar gibiyim 🙂

[Hayri Gülle’ye selamlar]

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, minimal Photon OS üzerine, Java ekledim ve Cross vCenter Workload Migration Utility için bir servis oluşturdum, dolayısıyla sanal sunucu başladığında servis otomatik olarak açılabilmekte. Ayrıca bu OVF Template’i bu sitedeki adımları kullanarak kurulum aşamasında ağ gereksinimleri girilebilir şekilde özelleştirdim.

Kurulum bilgilerini içeren OVA dosyasını buradan indirebilirsiniz.

Yorumlarınız benim için önemli, umarım işinize yarar.




2 yorum

ag bilgilerini girip dogru sekilde import edebilirseniz, linux shell tarafina erisme ihtiyaciniz kalmiyor. browser uzerinden belirttiginiz ip uzerinden erisim saglayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir